مفاصا حساب بیمه چیست؟ انواع، نحوه محاسبه، مدارک لازم و مراحل آن

مفاصا حساب بیمه چیست؟

صاحبان شرکت‌های تولیدی، خدماتی و بازرگانی حتما به دلایل مختلف به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده‌اند و ملزم به پرداخت حق بیمه‌ی پرسنل شاغل در شرکت خود شده‌اند. این افراد در چنین رفت و آمدهایی به‌طور قطع با اصطلاحی تحت عنوان «مفاصا حساب بیمه»، مواجه می‌شوند.

بنابراین ممکن است این سؤال برای آنها پیش آمده باشد که مفاصا حساب بیمه چیست؟ و نحوه دریافت آن به چه صورت است؟ ما در این مقاله از یاری رسان تامین قصد داریم که شما را به‌طور کامل با مفهوم مفاصا حساب بیمه آشنا کنیم و سپس با معرفی انواع مفاصا حساب درباره مدارک مورد نیاز برای دریافت این سند و مراحل آن توضیحات کاملی را ارائه خواهیم داد. پس جهت اطلاعات بیشتر در این رابطه تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

مفاصا حساب چیست؟

«مفاصا» در معنای لغوی «تسویه کردن» تعریف شده است و از این رو، مفاصا حساب نیز معنی تسویه کردن حساب دارد.

بر این اساس زمانی که یک فرد حقیقی بدهی خود را با یک شخص حقوقی همچون سازمان‌ها یا شرکت‌های طرف قرارداد تسویه می‌کند، برای او یک گواهی تسویه حساب صادر می‌کنند که نشان دهنده عدم بدهی آن فرد به سازمان مربوطه است.

این برگه در واقع همان مفاصا حساب، نامیده می‌شود. یکی از کاربردهای مفاصا حساب مربوط به بیمه می‌شود که در ادامه در این باره بیشتر صحبت خواهیم کرد.

اگر در مورد بیمه تامین اجتماعی سوال دارید مقاله: راه‌های دریافت مشاوره بیمه تامین اجتماعی را بخوانید.

مفاصا حساب بیمه چیست؟

مفاصا حساب بیمه یکی از انواع مفاصا حساب است که به واسطه آن تسویه حساب با سازمان‌های بیمه‌گر همچون سازمان بیمه تامین اجتماعی صورت می‌گیرد.

همانطور که در ماده‌های 37 و 38 قانون تامین اجتماعی مصوب سال 1354 آمده است باید این درخواست تسویه حساب بر اساس مراحل خاصی انجام می‌شود.

به عبارتی دیگر، پس از پرداخت بدهی مرتبط با بیمه به سازمان تامین اجتماعی، برگ تسویه حسابی تحت عنوان مفاصا حساب بیمه دال بر تسویه کامل بدهی متقاضی صادر می‌شود.

در این برگه تمام جزئیات قرارداد، از جمله مبلغ قرارداد، ماخذ محاسبه‌ی حق بیمه و … به‌طور کامل ذکر شده و تحویل متقاضیان خواهد شد. بر این اساس در مواقعی که قرارداد دو طرفه شخص حقوقی یا حقیقی پایان یابد و در زمان تسویه حساب بین طرفین قرارداد، پس از اتمام قرارداد باید جهت دریافت مفاصا حساب اقدام گردد.

اگر در مورد قوانین کار نیاز به مشاور بیمه دارید می توانید مقاله: راه‌های دریافت مشاوره بیمه تامین اجتماعی را بخوانید!

مفاصا حساب بیمه چیست و شامل چه کسانی می‌شود؟

در بخش قبلی، به‌طور کامل شرح دادیم که مفاصا حساب بیمه چیست و گفتیم که مفاصا حساب بیمه یکی از انواع مفاصا حساب است که پس از پرداخت بدهی مرتبط با بیمه از سوی سازمان تامین اجتماعی صادر می‌شود.

حال این سؤال مطرح است که کدام اشخاص، موسسه و سازمانی و تحت چه شرایطی باید نسبت به دریافت مفاصا حساب بیمه اقدام کنند؟ طبق موارد ذکر شده، مفاصا حساب بیمه، در سه مورد صادر می‌شود که شامل موارد زیر است:

  • هر کارفرمای دارای کارگاه مشمول قانون کار و تامین اجتماعی، هنگام نقل و انتقال ملک یا منافع آن به دیگری باید بدهی حق بیمه و جرائم متعلق به آن را پرداخت کند؛ پس از دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی کارفرما می‌تواند برای انتقال کارگاه خود در دفاتر اسناد رسمی حضور یابد.
  • در صورتی که کارفرمای انتقال دهنده کارگاه، مشمول قانون تامین اجتماعی باشد اما بدون رعایت مقررات نحوه دریافت مفاصا حساب بیمه نسبت به انتقال و فروش کارگاه به دیگری اقدام کند و انتقال دهنده نیز مالکیت کارگاه را بدون درخواست مفاصا حساب بیمه قبول کند، هر دو در قبال پرداخت حق بیمه معوقه و جرایم آن، در مقابل سازمان تامین اجتماعی، مسئولیت دارند و ملزم به پرداخت بدهی هستند.
  • تمدید پروانه کسبِ کارفرمای مشمول قوانین کار و تامین اجتماعی نیز در گروی اخذ مفاصا حساب بیمه است. بنابراین تمام وزارتخانه‌ها، شهرداری‌ها و اتاق‌های اصناف، هنگام مواجهه با درخواست تمدید پروانه کسب توسط کارفرمایان، باید از آنها مفاصا حساب بیمه مطالبه کنند.
  • در کلیه‌ی قراردادهای مقاطعه‌کاری مشمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی، پیمانکاران مکلف به بیمه نمودن پرسنل شاغل در قرارداد بوده و به همین علت باید برای دریافت مفاصا حساب اقدام نمایند. از سوی دیگر کارفرمایان یا واگذارندگان کار باید 5 درصد از هر صورت وضعیت به اضافه‌ی قسط آخر را پس از اخذ مفاصا حساب توسط پیمانکار و ارائه، با وی تسویه نمایند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت مفاصا حساب بیمه چیست؟

مدارک مورد نیاز برای دریافت مفاصا حساب بیمه چیست؟

در این بخش به بررسی این سؤال خواهیم پرداخت که مدارک مورد نیاز برای دریافت مفاصا حساب بیمه چیست؟ یکی از اقدامات اساسی درزمینه بیمه، تهیه مدارک لازم برای تسویه حساب بیمه است. لازم به ذکر است که برای دریافت مفاصا حساب بیمه باید به سامانه خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی به آدرس eservices.tamin.ir مراجعه کنید و اقدام به ساخت حساب کاربری در این سامانه نمایید. اما از آنجایی که دریافت مفاصا حساب بیمه، مستلزم ارائه مدارک لازم به سازمان تامین اجتماعی است، در این بخش به معرفی مدارک لازم برای دریافت مفاصا حساب بیمه خواهیم پرداخت که شامل موارد زیر است:

  • ارائه کپی کارت ملی و شناسنامه برای اشخاص حقیقی
  • ارائه اساسنامه شرکت برای اشخاص حقوقی
  • ارائه کپی یا تصویر آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی
  • ارائه نامه‌ی اطلاعات قرارداد شامل تاریخ شروع و خاتمه‌ی قرارداد، مبلغ ناخالص کارکرد، کد کارگاه واگذارنده و مقاطعه‌کار و … از طرف کارفرمای مربوطه جهت محاسبه‌ی حق بیمه قرارداد همراه با یک نسخه از قرارداد
  • ارائه نامه درخواست مفاصا حساب که از سوی کارفرما یا انتقال دهنده، صادر شده

بر این اساس پس از فراهم کردن مدارک لازم، واگذارنده کار یا کارفرما باید اطلاعات و مدارک قرارداد را در سامانه‌ی غیرحضوری خدمات بارگذاری نموده و پس از آن مقاطعه‌کار با در دست داشتن مدارک گفته شده جهت تحویل درخواست صدور مفاصا حساب به شعبه مراجعه نماید.

مراحل درخواست مفاصا حساب بیمه چیست؟

درخواست مفاصا حساب بیمه یک فرایند بسیار ساده و غیر پیچیده است که هر فردی با کسب اطلاعات جزئی می‌تواند مراحل درخواست مفاصا حساب بیمه را به راحتی طی کند. برای اینکه بدانید مراحل ثبت درخواست تا مفاصا حساب بیمه چیست باید اقدامات زیر را انجام دهید:

1. ارسال نامه درخواست مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی

کارفرمایان بعد از تمام شدن کار پروژه، باید نامه درخواست مفاصا حساب بیمه را به پیمانکاران ارائه دهند تا نسبت به طی کردن فرایند محاسبه‌ی بدهی‌های مرتبط و اخذ مفاصا حساب از تامین اجتماعی اقدام کنند. در نامه درخواست مفاصا حساب باید صورت وضعیتی از نحوه تامین مصالح و کل مبلغ کارکرد ارسال شود.

2. ارائه یک نسخه قرارداد به تامین اجتماعی

در این مرحله باید یک نسخه از قراردادی که بین کارفرما و پیمانکار منعقد شده است به شعبه‌ی تامین اجتماعی ارائه شود تا کد کارگاه مورد نیاز در اختیار کارفرما قرار گیرد.

3. ارسال لیست کارکنان به تامین اجتماعی

یکی دیگر از مراحل صدور مفاصا حساب بیمه، ارسال لیست کارکنان یا کارگران جهت پرداخت حق بیمه آنها است.

4. محاسبه حق بیمه توسط تامین اجتماعی

مبلغی که پیمانکار به‌عنوان حق بیمه به‌صورت ماهیانه پرداخت کرده است توسط سازمان تامین اجتماعی محاسبه و از حق بیمه‌ی محاسبه شده توسط شعبه کسر می‌شود.

در صورت وجود هر گونه مغایرت و مابه التفاوت پیمانکار ملزم به پرداخت آن است. 5. صدور نامه مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی: بر این اساس بعد از بررسی و تایید صحت قرارداد بین کارفرما و پیمانکار و پرداخت مابه ‌التفاوت حق بیمه، نامه تسویه مفاصا حساب بیمه صادر می‌شود.

نحوه محاسبه حق بیمه قراردادها

نحوه محاسبه حق بیمه قراردادها

تا اینجای مقاله با مراحل و مدارک مورد نیاز صدور مفاصا حساب بیمه آشنا شدید، حال سوالی که ذهن کارفرمایان و نمایندگان آنها را درگیر می‌کند این است که نحوه محاسبه حق بیمه چیست و چگونه انجام می‌شود؟ در پاسخ باید گفت که تسویه حساب بیمه تامین اجتماعی، پس از ارسال گواهی پایان کار و با توجه به ثبت درست اطلاعاتی مانند مدت قرارداد، عمرانی و غیر عمرانی بودن پروژه توسط مسئول پرونده، درصد مکانیکی یا دستمزدی بودن کار، حق بیمه‌ی مربوطه محاسبه می‌شود.

بنابراین سازمان تامین اجتماعی پس از دریافت مابه التفاوت حق بیمه و کسر موارد لازم، نامه مفاصا حساب بیمه را صادر نموده و در حساب کاربری کارفرما و مقاطعه‌کار قرار می‌دهد.

البته توجه داشته باشید که نرخ حق بیمه در قراردادهای مختلف اعم از طرح‌های عمرانی، غیر عمرانی و موارد خاص غیر عمرانی متفاوت است و به‌صورت مجزا محاسبه خواهد شد.

آشنایی با انواع مفاصا حساب

تا این بخش از مقاله مفاصا حساب بیمه چیست، متوجه شدید که مفاصا حساب یک مفهوم عمومی ‌است و تنها شامل امور بیمه‌ای نمی‌شود و در تمام قراردادهای عمرانی و غیرعمرانی می‌تواند وجود داشته باشد.

در واقع همه شرکت‌های خصوصی یا دولتی جهت شفاف‌سازی امور مالی و انجام تسویه حساب‌های مالیاتی و شهرداری خود نیاز به مفاصا حساب دارند. بر این اساس از انواع مفاصا حساب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
  • مفاصا حساب مالیاتی
  • مفاصا حساب شهرداری
  • مفاصا حساب نقل و انتقال سهام
  • مفاصا حساب خودرو
  • مفاصا حساب انواع ملک
  • مفاصا حساب پیمانکاری
  • مفاصا حساب انفورماتیک
  • و…

مفاصا حساب تامین اجتماعی

مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی یک نوع فرآیند خاص برای تسویه حساب بیمه است و در این رابطه نامه‌ای صادر می‌شود که در آن اطلاعات مربوط به قرارداد از قبیل شماره‌ی قرارداد، مبلغ ناخالص قرارداد، ماخذ محاسبه‌ی حق بیمه، اطلاعات پیمانکار و … درج شده است.

مفاصا حساب تامین اجتماعی اغلب بعد از ارسال گواهی پایان کار، با توجه به اطلاعات و جزئیاتی مانند مدت زمان قرارداد پروژه اعم از عمرانی و غیر عمرانی بودن آن توسط مسئول پرونده ارسال می‌شود.

سپس بر اساس مجموع ناخالص کارکرد، مبلغ حق بیمه کسر شده و واریز شده به حساب سازمان تامین اجتماعی، حق بیمه بیکاری و غیره برگه مفاصا حساب صادر و تحویل متقاضی می‌شود. مدارک لازم جهت درخواست مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی شامل موارد زیر خواهد بود:

  • نامه‌ای مبنی بر درخواست مفاصا حساب از طرف انتقال دهنده
  • تاریخ شروع و پایان قرارداد
  • اعلام مبلغ کل کارکرد طبق گزارش صورت وضعیتاعلام نحوه تامین مصالح
  • ارائه صورت وضعیت قطعی
  • ارائه آگهی تاسیس و صورت وضعیت قطعی به همراه تغییرات ترکیب هیات مدیره
  • ارائه ردیف پیمان و کد کارگاهی
  •  گواهی معرفی کارفرما
  • صدور برگه میزان بدهی ردیف پیمان و کد کارگاهی
  • کپی کارت ملی و شناسنامه توسط اشخاص حقیقی
  • ثبت ارزش افزوده توسط اشخاص حقیقی
  • ارائه اساسنامه توسط اشخاص حقیقی

مفاصا حساب پیمانکاری چیست؟

در بحث آشنایی با مفهوم مفاصا حساب بیمه چیست، لازم است بدانید که مفاصا حساب پیمانکاری یکی از انواع مفاصا حساب در حسابداری است که مربوط به پیمانکاران می‌شود.

همانطور که می‌دانید، استفاده از نیروهای کارگری برای اجرای پروژه‌های عمرانی امری لازم و ضروری است. طبق قانون کار، پیمانکار موظف است که کارگران مشغول در پروژه عمرانی را بیمه و حقوق آنها را پرداخت کند.

حق بیمه‌ی قراردادهای مقاطعه‌کاری با توجه به عمرانی و غیرعمرانی بودن آن متفاوت است. در قراردادهای عمرانی با توجه به شرایط انجام کار، ماخذ محاسبه‌ی حق بیمه و غیره درصد می‌باشد.

در خصوص قراردادهای غیرعمرانی هم با توجه به شرایط و موضوع قرارداد ماخذ محاسبه‌ی حق بیمه 7 درصد و یا 15 درصد می‌باشد.

نکته قابل توجه آن است که در قراردادهای غیرعمرانی حق بیمه بیکاری که یک نهم مبلغِ حق بیمه را شامل می‌شود باید در فرایند محاسبه‌ی حق بیمه‌ی قرارداد و صدور مفاصاحساب محاسبه شود.

مفاصا حساب مالیاتی

مفاصا حساب مالیاتی چیست

مفاصا حساب بیمه با مفاصا حساب مالیاتی تفاوت‌هایی دارد و تفاوت اصلی آن در نحوه تسویه کامل و قطعیت مفاصا حساب بیمه است. در واقع منظور از مفاصا حساب مالیاتی، دریافت برگه تسویه حساب مالیاتی شرکت‌ها از طریق سازمان امور مالیاتی کشور است. به عبارتی دیگر زمانی که شرکت‌ها به عنوان مودیان مالیاتی، صورت حساب‌های سود و زیان، مدارک و اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره دارایی تحویل می‌دهند.

سپس با بررسی لازم، یک صورت حساب مبنی بر میزان بدهی مالیاتی برای این مودیان صادر می‌شود؛ بعد از تسویه آن می‌توانند برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی اقدام کنند. در واقع مفاصا حساب مالیاتی پس از تایید صحت مدارک و تسویه حساب مالیاتی صادر می‌شود.

مفاصا حساب قراردادهای عمرانی

در این بخش از مقاله لازم است با نوع دیگری از مفاصا حساب بیمه آشنا شوید. تمام قراردادهای پیمانکاری و مهندسان مشاور که دو شرط ذیل را همزمان داشته باشند مشمول قراردادهای عمرانی می‌شوند:

1. براساس فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه (قراردادهای پیمانکاری) و ضوابط طرح‌های عمرانی (قراردادهای مهندسان مشاور)

2. تمام یا قسمتی از بودجه‌ی عملیات از اعتبارات استانی، ملی و منطقه‌ای تامین شود. در نحوه محاسبه نرخ حق بیمه جهت دریافت مفاصاحساب برای قراردادهای عمرانی تفاوت‌های وجود دارد به‌طوری که در قراردادهای مشاوره‌ای 3.6 درصد سهم پیمانکار و 12 درصد سهم کارفرما است که در مجموع 15.6 درصد را شامل می‌شود.

اما در قراردادهای پیمانکاری جهت محاسبه مفاصا حساب قراردادهای عمرانی از نرخ کلی، 1.6 درصد سهم پیمانکار و 5 درصد سهم کارفرما است.

مفاصا حساب انفورماتیک

در مورد چگونگی محاسبه حق بیمه قراردادهای انفورماتیک باید گفت که قرارداد شرکتهای انفورماتیک نیز به‌دلیل گستردگی کار تحت عنوان قراردادهای پیمانکاری قرار می‌گیرد و خدماتی را در زمینه تولید، مونتاژ، فروش، تعمیر و نگهداری، پشتیبانی و خدمات پس از فروش سخت‌افزارها و تجهیزات شبکه‌ها، نرم‌افزارها، طراحی و نصب شبکه‌ها و غیره ارائه می‌دهند.

در این نوع قراردادها اگر موضوع قرارداد توسط پرسنل شاغل در شرکت پیمانکار که لیست بیمه‌ی آنها ارسال می‌گردد و همچنین در محل شرکت پیمانکار انجام شود، از ضریب معاف بوده و حق بیمه بر اساس ماده 47 قانون تامین اجتماعی و یا حسابرسی بیمه محاسبه می‌شود.

مفاصا حساب دانش بنیان

یک خبر خوب در بحث مفاصا حساب بیمه چیست، مربوط به شرکت‌های دانش بنیان، استارت‌آپ یا خدمات نوین می‌شود که از حمایت‌های ویژه از سوی سازمان تامین اجتماعی برخوردار هستند.

این سازمان معتقد است که شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ایجاد ارزش افزوده در کشور فعالیت کرده و سهم زیادی در راستای رونق تولید خواهند داشت، بنابراین حمایت بیمه‌ای از این شرکت‌ها به توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی منجر خواهد شد.

بر این اساس طبق بخشنامه مربوطه (مفاد بخشنامه ۱۴.۱۲ ویژه شرکت‌های دانش بنیان) تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران، برای فعالیت‌های مربوط به صدور مفاصا حساب این شرکت‌های دانش بنیان از سوی سازمان تامین اجتماعی مشمول معافیت می‌شود.

در واقع قرارداد مقاطعه‌کاران پس از خاتمه به موسسات و شرکت‌های دانش بنیان زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال می‌شود و در صورت صدور تاییدیه و تخصیص ردیف پیمان در شعبه، مفاصا حساب بدون مطالبه حق بیمه طبق ضرایب ارائه شده صادر خواهد گردید.

به عبارتی دیگر شعب تامین اجتماعی در خصوص شرکت‌های دانش بنیان، قرارداد این شرکت‌ها را بررسی کرده و در صورت احراز شرایط حق بیمه به‌جای ضریب، بر اساس لیست‌های ارسالی و همچنین بازرسی دفاتر قانونی شرکت محاسبه و تعیین می‌گردد.

مفاصا حساب آپارتمان

در این بخش از مقاله به بررسی موضوع مفاصا حساب آپارتمان می‌رسیم که مربوط به مفاصا حسابی است که توسط شهرداری صادر می‌شود.

مفاصا حساب آپارتمان چیست

در این برگه ذکر خواهد شد که یک ملک یا آپارتمان هیچگونه بدهی به شهرداری ندارد. بدهی املاک مسکونی به شهرداری مربوط به عوارض نوسازی و پسماند است اما املاک تجاری علاوه بر آن باید عوارض کسب و پیشه نیز بپردازند. برگه‌های مربوط به مفاصا حساب به‌صورت سالانه توسط شهرداری‌ها تنظیم و برای صاحبان املاک مسکونی و تجاری ارسال می‌شود. بر این اساس مفاصا حساب آپارتمان‌ها پس از پرداخت عوارض شهرداری، به پرداخت کننده آن داده می‌شود.

در خصوص املاک تجاری لازم به توضیح است بر اساس ماده 37 قانون تامین اجتماعی، در هنگام نقل و انتقال ملک، از قبیل فروش، رهن، اجاره و غیره دفاتر اسناد رسمی قبل از تنظیم نهایی سند می‌باید در خصوص بدهی ملک مورد معامله به‌صورت مکتوب از تامین اجتماعی استعلام بگیرند تا تامین اجتماعی مفاصا حساب ملک را صادر نماید.

چنانچه بعد از نهایی شدن نقل و انتقال مشخص گردد انتقال دهنده به تامین اجتماعی بدهی داشته، دو طرف معامله مسئولیت تضامنی نسبت به پرداخت بدهی به تامین اجتماعی دارند.

مفاصا حساب خودرو

در ادامه بررسی انواع مفاصا حساب بیمه، باید این تذکر را به فعالان حوزه خودرو بدهیم که آنها نیز مشمول مفاصا حساب هستند.

در واقع تمام مشاغلی که با خودرو سر و کار دارند اعم از صاحبان نمایشگاه‌های خودرو، ماشین‌آلات راه‌سازی و صنعتی، خودروهای مسافربری، خودروهای باربری، خودروهای سنگین، مشمول مالیات می‌شوند.

این نوع مشاغل باید به‌صورت سالانه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و صورت وضعیتی از میزان مالیات خود دریافت کنند. این افراد در صورت پرداخت و تسویه مالیاتی می‌توانند برگه مفاصا حساب مالیاتی مربوط به معاملات خودرو دریافت کنند.

مفاصا حساب انواع ملک

این مفاصا حساب یکی دیگر از از انواع مفاصا حساب است که همه خریداران یا فروشندگان ملک در ازای تمام رهن و اجاره و هر گونه نقل و انتقال آن باید به دولت مالیات بپردازند. مفاصا حساب مالیاتی ملک پس از بررسی و استعلام و پرداخت مالیات توسط افراد صادر می‌شود.

به این ترتیب باید 5 درصد از میزان ارزش ملک را به‌عنوان مالیات پرداخت کنید و مؤدی پس از تسویه حساب، می‌تواند نامه تسویه حساب ملک خود را دریافت کند.

جهت دریافت مفاصا حساب ملک مانند مفاصا حساب بیمه باید مدارکی همچون نامه دفترخانه، فتوکپی سند مالکیت، بنچاق دفترخانه، مبایعه‌نامه با کد رهگیری، فتوکپی شناسنامه و کارت ملی فروشنده و خریدار، گواهی پایان کار ساختمان، آدرس دقیق ملک و موارد دیگر ارائه شود.

جمع‌بندی مفاصا حساب بیمه

در این مطلب شما با مفهوم کلی و مراحل دریافت مفاصا حساب بیمه آشنا شدید و در ادامه نیز اطلاعاتی را درباره انواع مفاصا حساب برای بیمه تامین اجتماعی، قرارداد پیمانکاری، سهام، خودرو، انواع ملک و غیره کسب کردید.

البته انواع دیگری از قبیل مفاصا حساب مستاجر و مفاصا حساب نقل و انتقال سهام نیز وجود دارند که خارج از مبحث مفاصا حساب بیمه می‌باشد.

همانطور که در توضیح مفاصا حساب بیمه چیست بیان شد، این برگه تسویه حساب به طرفین قرارداد در راستای شفاف‌سازی واریز حق بیمه و مالیات صادر می‌شود و روال قانونی انجام قرارداد را محکم می‌کند.

بر این اساس اگر به‌دنبال تسویه کردن بیمه و حساب مالیاتی موسسه، سازمان و هر کسب و کاری هستید باید درخواست خود را طبق موقعیت شغلی خود با اداره مربوطه ارسال و مدارک مورد نیاز برای آن را تهیه کنید.

در صورتی که هر گونه سوالی در مورد مبحث مفاصا حساب بیمه دارید، در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان با تجربه ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.

منبع: https://www.tamin.ir


سوالات متداول مفاصا حساب بیمه


تعریف مفاصا حساب بیمه چیست؟

مفاصا حساب بیمه یک نوع از برگه‌های تسویه حساب است که به‌واسطه آن سازمان‌های بیمه‌گر همچون سازمان بیمه تامین اجتماعی، تسویه بدهی متقاضی را گواهی می‌کنند. به عبارتی دیگر، پس از پرداخت بدهی مرتبط با بیمه به سازمان بیمه‌گر، برگه تسویه حسابی تحت عنوان مفاصا حساب بیمه مبنی بر تسویه کامل بدهی متقاضی صادر می‌گردد.

مفاصا حساب به چه معناست؟

کلمه مفاصا به‌معنی تسویه می‌باشد و در نتیجه معنی مفاصا حساب را می‌توان «تسویه حساب» در نظر گرفت؛ مفاصا حساب یک سند مالی است که بیانگر تسویه حساب مالی متقاضی با یک سازمان یا شخص می‌باشد. مفاصا حساب دارای انواع مختلف مالیاتی و بیمه‌ای است که در متن مقاله به‌طور مفصل توضیح داده شده است.

مدارک لازم برای اخذ مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی چیست؟

لیست مدارک مورد نیاز به‌منظور اقدام برای اخذ مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی بیه این صورت است: 1. فتوکپی کارت ملی و شناسنامه برای اشخاص حقیقی. 2. اساسنامه شرکت برای اشخاص حقوقی. 3. فتوکپی یا تصویر آگهی تأسیس و آگهی آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی. 4. ارائه کد کارگاهی و ردیف پیمان همراه با یک نسخه از قرارداد و معرفی واگذارنده کار (کارفرما). 5. ارائه معرفی نامه از کارفرمای مربوطه جهت تسویه حساب حق بیمه. 6. برگه صادره شده مربوط به مبلغ بدهی کد کارگاهی و ردیف پیمان. 7. ارائه نامه درخواست مفاصا حساب که از سوی کارفرما یا انتقال دهنده صادر شده است. 8. ارائه قرارداد منعقد شده همراه با اطلاعات مستند شامل تاریخ شروع و پایان قرارداد، موضوع قرارداد، مبلغ قرارداد و مبلغ کل کارکرد.
 

3 دیدگاه برای “مفاصا حساب بیمه چیست؟ انواع، نحوه محاسبه، مدارک لازم و مراحل آن

  1. اشتراک‌ها: بیمه تامین اجتماعی چیست؟شرایط، انواع و خدمات آن - گروه مشاوران یاری رسان تامین

  2. افسانه گفته:

    سلام وقت بخیر اگه یه ملک اداری برای دفتر کار خودمون بسازیم که ارزش خیلی بالایی داره آیا بعد از اتمام ساخت باید مالیات بدیم؟

    • yaritamin گفته:

      سلام
      وقت شما هم بخیر
      در خصوص مالیات باید از اساتید این حوزه سوال بفرمایید
      اما درباره ی هزینه های عملیات ساخت مشمول بیمه میشه و باید مفاصاحساب ماده 38 تامین اجتماعی دریافت بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *