مفاصا حساب صفر چیست و شامل چه قراردادهایی می‌شود؟

مفاصا حساب صفر چیست و شامل چه قراردادهایی می‌شود؟

دریافت مفاصاحساب یکی از چالش‌های کارفرما با سازمان تامین اجتماعی است که می‌تواند باعث تحمیل هزینه‌ی مالی و زمانی زیادی به کارفرما شود و به همین دلیل کافرمایان به دنبال راهی برای کاهش این هزینه و ضرر می‌باشند و بنابراین چنانچه قراردادی امکان برخورداری از دریافت مفاصا حساب صفر را داشته باشد، کارفرما می‌تواند از این مزیت مهم بهره‌مند شود.

در زمان مدیریت مرحوم دکتر سید محمدتقی نوربخش بر سازمان تامین اجتماعی، دریافت مفاصاحساب صفر در تامین اجتماعی در بخشنامه‌های گوناگون این سازمان از جمله بخشنامه‌های چهارده درآمد که در سال 1399 در قالب بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه کاران ساماندهی گردید، طرح و اجرا شد.

اما منظور از مفاصا حساب صفر چیست؟ چه کارگاه‌هایی می‌توانند از مفاصا حساب صفر استفاده نمایند؟ شرط بهره مندی از این طرح عالی در سازمان تامین اجتماعی چیست؟ آیا می‌توان برای دریافت مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی از کسی راهنمایی و مشاوره تخصصی دریافت نمود؟ و… در این مقاله از سایت یاری تامین قصد داریم به کلیه‌ی سوالات بالا و بسیاری نکات مهم دیگر در خصوص بخشنامه مربوط به مفاصا حساب صفر بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

مفاصا حساب بیمه چیست؟

پیش از پرداختن به اصل موضوع مقاله، شاید در ابتدا بد نباشد که با معنا و مفهوم مفاصاحساب بیمه آشنا شویم. البته مفاصا حساب بیمه را در مقاله دیگری به شکل کامل توضیح دادیم اما به صورت خلاصه، کلمه مفاصا در لغت به معنی تسویه کردن بوده و به دنبال آن، مفاصاحساب نیز عبارت است از تسویه کردن حساب.

با این اوصاف، مفاصاحساب بیمه، عبارت است از برگه‌ای که سازمان تامین اجتماعی به منظور تایید پرداخت بدهی و تسویه کارگاه مربوطه با سازمان بیمه‌گر صادر می‌نماید؛ برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، مقاله مفاصا حساب بیمه چیست را بخوانید.

رفع ابهام از مفاصا حساب صفر

مفاصا حساب صفر در دو حالت از سوی سازمان تامین اجتماعی صادر می­‌گردد که این دو حالت عبارت‌اند از: حالت اول برای زمانی است که موضوع قرارداد منعقده از موارد غیرمشمول بیمه باشد. به عنوان مثال براساس بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه کاران، قراردادهایی که موضوع آن صِرفاً فروش بوده و هیچ‌گونه کار اضافه مانند خدمات و یا سفارش ساخت انجام نگردد از شمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی خارج بوده و در صورت درخواست برای صدور مفاصاحساب، مفاصاحساب با نرخ صفر یا همان مفاصا حساب صفر صادر می­‌گردد.

مفاصا حساب صفر شامل چه قراردادهایی می شود؟

حالت دوم مربوط به زمانی می‌شود که قرارداد منعقده مشمول بیمه بوده، اما جزء قراردادهایی می‌باشد که حق بیمه­‌ی آنها معاف از ضریب بوده و با ارائه­‌ی تعهد بازرسی دفاتر و بدون دریافت وجه صادر می‌گردد. نکته­‌ی حائز اهمیت در خصوص مفاصا حساب صفر در حالت دوم آن است که برداشت بسیاری از کارفرمایان و کارشناسان و مدیران مالی و حسابداری درباره­‌ی مفاصاحساب صفر غیرمشمول بودن این قراردادها می‌باشد.

به بیان ساده‌­تر کارفرما یا مدیرمالی فکر می‌کند معاف از ضریب بودن قرارداد وی به معنای مشمول بیمه نبودن قرارداد می‌باشد. در صورتی که این تصور کاملاً اشتباه بوده و معانی غیرمشمول بودن یک قرارداد و معاف از ضریب بودن آن با یکدیگر متفاوت می‌باشد. قرارداد غیرمشمول از نظر بیمه به قراردادی گفته می‌شود که از نظر سازمان تامین اجتماعی مشمول کسر حق بیمه نمی‌باشد. مانند قراردادهای خرید و فروش که پیش‌تر به آن اشاره گردید.

اما بخشی از قراردادهای مشمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی وجود دارد که مشمول بیمه بوده و حق بیمه­‌ی آن به جای ماده 41 قانون تامین اجتماعی و محاسبه­‌ی درصدی از مبلغ ناخالص کل قرارداد یا ضریب، بر اساس ماده 47 قانون تامین اجتماعی و حسابرسی بیمه محاسبه می‌گردد.

به این نوع قراردادها، قراردادهای معاف از ضریب می‌گویند که برای آنها مفاصاحساب صفر صادر می‌گردد. در نتیجه به کلمات استفاده شده و معنای آن‌ها در قانون تامین اجتماعی بسیار دقت نمایید. چرا که اشتباه در این موضوع منجر به ایجاد بدهی و جریمه برای کسب‌وکار شما خواهد گردید.

برای مطالعه بیشتر در مورد شرایط، انواع و خدمات بیمه مقاله: بیمه تامین اجتماعی چیست؟ را بخوانید!

چه قراردادهایی از ضریب معاف می‌باشند؟

در خصوص قراردادهای معاف از ضریب که مفاصا حساب آنها صفر و بدون پرداخت وجه صادر می‌گردد، نکته‌­ی حائز اهمیت شناسایی این قراردادها و در صورت احراز شرایط قراردادهای منقعده فی مابین کارگاه ما و کارگاه های مشتری استفاده از فرصت دریافت مفاصا حساب صفر است.

بر اساس بخشنامه‌ی تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه­ای مقاطعه کاران، قراردادهای مصادیق ماده 47 قانون تامین اجتماعی که در صورت احراز شرایط پیمانکار، مفاصاحسابشان بدون پرداخت وجه یا اصطلاحاً صفر صادر می‌گردد شامل 20 نوع قرارداد می‌باشند که در ادامه و به تفضیل شرح داده می‌شود.

نکته ی حائز اهمیت در خصوص این قراردادها احراز شرایط تعیین شده در بخشنامه­‌ی مزبور می‌باشد. بر اساس بند 12 بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه­ای مقاطعه کاران، کارگاه­‌هایی که موضوع قرارداد آنها مشمول یکی از موارد 20 گانه می‌باشد، در صورت ارسال لیست بیمه­‌ی کارکنان شاغل در کارگاه، ارائه­‌ی تعهد بازرسی دفاتر و همچنین عدم وجود بدهی قطعی در مدت قرارداد، مشمول مفاصاحساب صفر می‌گردند.

برای دانلود بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران روی این لینک کلیک نمایید.

بیشتر بخوانید: مفاصا حساب تامین اجتماعی مستاجر چیست؟

مشاوره مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی

با توجه به نکاتی که توضیح داده شد، احتمالاً پی به این موضوع برده‌اید که مفاصا حساب صفر دارای نکات مهم و کلیدی می‌باشد و عدم اطلاع و رعایت این نکات، می‌تواند منجر به ضرر و زیان کسب‌وکارتان شود. به همین جهت برخورداری از حضور یک شخص زبده و آگاه به مسائل مربوطه می‌تواند شما را از گزند خطاهای این‌چنینی و ضرر مالی در امان نگه دارد.

راه‌های دریافت مشاوره مفاصا حساب بیمه

مجموعه یاری تامین در این راستا آماده ارائه خدمات مشاوره مفاصا حساب بیمه به کارگاه‌ها می‌باشد. برای این منظور می‌توانید از طریق فرم درخواست مشاوره در صفحه مشاوره بیمه تامین اجتماعی و یا تماس با شماره 02191693773 با ما در ارتباط باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله: حسابرسی بیمه تامین اجتماعی چیست؟ را بخوانید!

جمع‌بندی مفاصاحساب صفر

دریافت مفاصاحساب صفر برای قراردادهایی که کارگاه ما پیمانکار یا مجری انجام عملیات موضوع قرارداد می‌باشد، از جمله مواردی است که می‌تواند باعث جلوگیری از هزینه‌­های اضافه و همچنین دسترسی به مبلغ سپرده شده توسط مشتری یا واگذارنده شود که در واقع سود بسیاری از کارگاه­‌ها در قراردادهای‌شان همین مبلغ می‌باشد.

اما ریزه­کاری­‌های موجود در تنظیم قرارداد و همچنین عدم تسلط کارفرما و مدیران مالی به ترفندها و نکته­‌های دریافت مفاصا حساب صفر باعث ایجاد هزینه و خسارت به کارفرما می‌گردد. گروه مشاوران یاری تامین با تجربه­‌ی همکاری با انبوه کارگاه­‌های فعال در حوزه­‌ی تولیدی، خدماتی و بازرگانی و آشنایی به تمام نکات پیدا و پنهان دریافت مفاصا حساب صفر در کنار شما خواهد بود تا به رسالت خود که یاری رساندن به کارفرما و جلوگیری از ضرر و جریمه­‌ی شما می‌باشد جامه­‌ی عمل بپوشاند.

امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود و در مسیر دریافت مفاصاحساب صفر شما را یاری برساند؛ چنانچه در خصوص موضوعات مطروحه در این مقاله نظر یا سوالی دارید و یا سوالات تخصصی بیشتری در این زمینه دارید، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.

منبع: tamin.ir


سوالات متداول مفاصا حساب صفر


منظور از مفاصا حساب صفر چیست؟

مفاصاحساب صفر، در زمانی صادر می‌شود که موضوع یک قرارداد از موارد غیر مشمول بیمه تامین اجتماعی باشد یا اگر قرارداد مشمول بیمه باشد ولی حق بیمه‌ی آن معاف از ضریب باشد و با ارائه‌ی تعهد بازرسی دفاتر بدون دریافت وجه، صادر می‌گردد.

چه کارگاه‌هایی می‌توانند از مفاصاحساب صفر استفاده نمایند؟

کارگاه‌های پیمانکار یا مجری انجام عملیات موضوع قرارداد می‌توانند از مفاصاحساب صفر استفاده کنند، اگر موضوع قرارداد مشمول یکی از موارد 20 گانه مربوط به ماده 47 قانون تامین اجتماعی باشد و شرایط مربوطه احراز شود.

شرط بهره‌مندی از مفاصاحساب صفر در تامین اجتماعی چیست؟

کارگاه‌ها باید لیست بیمه‌ی کارکنان شاغل در کارگاه را ارسال کنند، تعهد بازرسی دفاتر را ارائه دهند و همچنین در مدت قرارداد بدهی قطعی نداشته باشند تا مشمول مفاصاحساب صفر شوند.

چگونه می‌توان مشاوره تخصصی در زمینه مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی دریافت کرد؟

برای دریافت مشاوره تخصصی در خصوص مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی، می‌توانید با کارشناسان مجموعه یاری تامین به شماره 02191693773 تماس بگیرید یا از طریق فرم درخواست مشاوره در وب‌سایت سوالات خود را ارسال نمایید تا کارشناسان ما پس از بررسی سوالات مطروحه، با شما تماس بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *